Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om HC Örnen A-lag

Följ

A-lag

Följ oss för uppdateringar
Följ
HC Örnen
Ishockey
A-lag
HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro
Tabell
Lag M V O F P
1 Kristinehamns HT 14 11 1 2 35
2 Kungsörs IK 14 9 2 3 31
3 HC Örnen 14 9 1 4 29
4 Hällefors IK 14 7 3 4 24
5 Sunne IK 14 6 0 8 18
6 Nora HC 14 5 0 9 15
7 Charlottenbergs HC 14 4 1 9 13
8 Nor IK 14 1 0 13 3

Match

HC Örnen

5 - 3
Trängens IP hall A
17 januari 2020
19:30

Kristinehamns HT

Referat

Referat: HC Örnen - Kristinehamns HT

HC Örnen blir det första laget som slår Kristinehamns HT under säsongen då de vinner med 5-3 på fredagskvällen. I och med segern för HC Örnen bryts därmed Kristinehamns segersvit och HC Örnen knappar in några poäng på serieledaren.

HC Örnen kommer ut till matchen taggade och med en inställning om att samtliga tre poäng ska stanna i Örebro. Spelarna startar också matchen på bästa sätt då de ofta sätter press på Kristinehamn och de tillåts inte ha någon tid alls på sig att spela på ett konstruktivt sätt. Genom detta spel lyckas HC Örnen få fast Kristinehamn i egen zon och kan därmed få långa anfall. Detta spel ger resultat efter 6.28 då Daniel Strindlund sätter 1-0 till HC Örnen efter pass från Jimmy Cronarp och Oskar Trulsson.
- Matchen blev lite som vi tänkt med två lag som ville dominera pucken. Många fina spel från bägge lagen i den första perioden som vi gick segrande ur med 1-0. Vi lyckas få ned pucken djupt och skapa chans på chans samtidigt som vi reder ut egen zon någorlunda bekvämt, säger tränare Adam Excellie om den första perioden.

I den andra perioden fortsätter HC Örnen att spela på samma sätt som i den första och kan således också föra spelet på ett bra sätt. Trots detta så är det Kristinehamn som kvitterar till 1-1 efter 3.57 då Anton Karlsson får in pucken. Detta rår dock inte på Örnen-spelarna då de fortsätter med sitt spel och det är också HC Örnen som dominerar 5 mot 5 spelet under periodens gång. Efter 5.41 sätter Emil Gunnarsson, äntligen tillbaka i spel efter en skada i tummen, 2-1 pucken i mål och HC Örnens spel ger återigen resultat. 3-1 målet görs av Jimmy Cronarp efter att Pontus Grandelius och Oscar Palmelius satt upp ett riktigt klapp-klapp spel i ett 3 mot 2 läge och Cronarp sätter pucken snyggt i mål. HC Örnen kan också göra 4-1 innan perioden är slut och detta mål görs av William Möttus efter pass från Gustaf Berglund och Martin Abrahamsson.
- Vilken insats! De två första perioderna är det bästa vi presterat hittills denna säsong. Vi visar att vi är seriens bästa lag i fem mot fem och verkligen maler ner Kristinehamn i de två första perioderna, säger tränare Patrick Carlsson.

- I den andra perioden kvitterar Kristinehamn och steppar upp sitt spel litegrann. Det tar dock energi från dem att försöka trycka på desperat i början på andra för en ledning. Vi möter upp dem fysiskt över hela banan och börjar en bit in i perioden hitta nya ytor som vi inte är sena med att uttnyttja. 3 mot 2 målet som vi gör är riktigt hockeygodis, kommenterar Excellie.

Den tredje perioden präglas av något sämre spel från HC Örnens sida då ledningen känns komfortabel och detta kan Kristinehamn utnyttja till viss del. Samuel Bäckström sätter 4-2 efter 7.27 och Gustav Ahlin reducerar till 4-3 efter 17.39 när Kristinehamn har plockat ut målvakten och spelar med en man mer. Kristinehamn fortsätter att spela med en man mer och trycker på för en kvittering under slutet av perioden men HC Örnen lyckas reda ut detta och kan till och med sätta 5-3 i tom kasse efter att William Möttus sätter pucken i nät, detta efter att Robin Eivik satt press på försvarsspelarna i Kristinehamn och lyckas gräva fram pucken till Möttus som står fri framför målet. Detta blir spiken i kistan och HC Örnens seger är ett faktum samt att detta innebär att Kristinehamns segersvit bryts på Trängens IP den 17:e januari 2020.

- Den tredje perioden blir någorlunda stängd och jag tycker ändå att vi gör det vi pratat om första 10 minuterna. Kristinehamn är ju ett riktigt bra lag och lyckas reducera först med lite hjälp av linjedomaren som står olyckligt placerad och förvirrar spelet och sen i spel 6 mot 5. Den sista minuten blev spännande då vi fick en utvisning och de spelade 6 mot 4. Vi reder dock ut det och tar hem segern, säger Excellie.

- I tredje perioden blir vi lite för passiva, tappar därmed puckkontrollen och får börja reagera istället för agera. Ett desperat Kristinehamn kan därför ta sig in i matchen igen men vi lyckas tillslut att stå emot och hålla undan genom ett mål i tom bur. På sikt tror jag att tredje perioden kommer bli en väldigt bra erfarenhet för oss då vi för första gången får uppleva att försvara oss emot en ordentlig slutforcering av ett motståndarlag med plockad målvakt, säger Carlsson.

Samtliga spelare i HC Örnen står återigen för en formidabel insats och segertåget fortsätter för HC Örnens del och detta innebär även att båda tränarna är mycket nöjda med vad laget presterar just nu.
- Återigen en grym laginsats och väl genomförd match av samtliga spelare i vår trupp, vill även ge en extra eloge till Eric som gör en grym match mellan stolparna och vår tredjefemma som gör en fantastisk insats i spelet längs sargerna och etablerar tryck i anfallszon byte efter byte, avslutar Carlsson.

- Det blev lite finalkaraktär i fredags och ett stort tack till alla som kom ned till ishallen och speciellt till våra funktionärer som ställde upp. Varje period är viktig i en sån här match och vi är inte sena med att uttnyttja misstag från våra motståndare denna kväll. En kanonkväll och jag har på känn att det inte är sista gången vi möts den här säsongen, avslutar Excellie.

Nu väntar två träningar i veckan innan det är dags att ta sig till Charlottenberg i nästa omgång. Det återstår att se hur laget kommer att formas till dess men vi vet att HC Örnen vill bygga på sin segersvit.

På återseende!

/ HC Örnen


Statistik från matchen:

Period 1
1 - 0 Daniel Strindlund (Jimmy Cronarp, Oskar Trulsson)

Period 2
1 - 1 Anton Karlsson
2 - 1 Emil Gunnarsson (Jimmy Cronarp)
3 - 1 Jimmy Cronarp (Oscar Palmelius, Pontus Grandelius)
4 - 1 William Möttus (Gustaf Berglund, Martin Abrahamsson)


Period 3
4 - 2 Samuel Bäckström (Viktor Brattström, Daniel Hermansson)
4 - 3 Gustav Ahlin (Filip Olsson, Anton Karlsson)
5 - 3 William Möttus (Robin Eivik)

Skott:
HC Örnen: 38 (14:15:9)
Kristinehamns HT 37 (9:11:17)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Jimmy Cronarp 1 1 2 0 3
William Möttus 1 2 0 2 2
Daniel Strindlund 1 1 0 0 1
Emil Gunnarsson 1 1 0 0 1
Gustaf Berglund 1 0 1 0 1
Martin Abrahamsson 1 0 1 0 1
Oscar Palmelius 1 0 1 2 1
Oskar Trulsson 1 0 1 2 1
Pontus Grandelius 1 0 1 0 1
Robin Eivik 1 0 1 0 1
Andreas Synnergren 1 0 0 0 0
Jonathan Pettersson 1 0 0 0 0
Julius Svensson 1 0 0 0 0
Oskar Ek 1 0 0 0 0
Simon Andersson 1 0 0 0 0
Simon Runnkvist 1 0 0 0 0
Tobias Bergström 1 0 0 0 0
Victor Carlsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Eric Samuelsson 1 0 0 0 37 3 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 2 nov 2019, 16:00 Kristinehamns HT - HC Örnen 4 - 3